Na VŠE se uskutečnilo finálové klání Ekonomické olympiády pro základní školy

Vysoká škola ekonomická v Praze dne 21. června 2024 hostila finálové kolo třetího ročníku Ekonomické olympiády pro základní školy. Jde o největší soutěž v ekonomii a financí v České republice. Poprvé v historii se finálové kolo této prestižní soutěže konalo na naší univerzitě.

Do finálového kola postoupilo 100 nejlepších žáků na základě počtu bodů z testu. Ekonomická olympiáda je organizována ve spolupráci s Institutem ekonomického vzdělávání (INEV) a dalšími partnery. Ekonomická olympiáda je celostátní soutěž, která se zaměřuje na podporu finanční gramotnosti a rozvoj ekonomického myšlení mezi mladou generací.

Katedra didaktiky ekonomických předmětů se zapojila do doprovodného programu této akce. Kateřina Berková vystoupila s přednáškou určenou pro pedagogy a koordinátory na téma „Vzdělávací kompas: Navigace světem financí, AI a dat“.

Ekonomická olympiáda je soutěž ve znalostech z ekonomie a financí, která je určena primárně žákům 8. a 9. ročníků základních škol a žákům odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Olympiáda vychází z rámcových vzdělávacích programů MŠMT a svým pojetím přispívá k dalšímu rozvíjení klíčových schopností a znalostí žáků v tomto oboru. Otázky do soutěže a koncepci Ekonomické olympiády spoluvytváří ekonomové a odborníci z Institutu ekonomického vzdělávání (INEV) a České národní banky.

Pro více informací navštivte oficiální stránku Ekonomické olympiády.

  • Autor: Kateřina Berková
  • Vytvořeno:
  • Poslední aktualizace: